Hvornår giver det typisk mening at udskifte vinduer i hele huset?

Installering af nyt vindue
Hvornår giver det typisk mening at udskifte vinduer i hele huset?
Henrik Andersen
-
05/09/2022
-

Er du i tvivl om, hvornår det er på tide at udskifte vinduer i din bolig? I nogle tilfælde giver det mening at udskifte alle ruder på én gang, mens det i andre tilfælde giver mening kun at udskifte enkelte. Få svar i denne artikel.

Hvornår bør jeg udskifte vinduer?

De fleste vinduer, som er produceret inden for de seneste 50 år, er forsynet med dét, der kaldes for termoruder. Det er ruder, som består af to eller tre glas, og de har en forseglet kant, som skaber et lufttæt rum mellem de to glas. Det kan være fyldt med enten almindelig luft eller gas, som har isolerende egenskaber.

Hvis ruden er knust eller punkteret, er det på tide at få den udskiftet. En termorude kan også punktere, hvis forseglingen bliver brudt. Er der eksempelvis dug mellem glassene, er det et tegn på, at ruden er punkteret. Det er mest et problem, fordi duggen giver et dårligere udsyn, mens det ikke har den store betydning for den isolerende effekt.

Er der derimod dug på indersiden af ruden, er der noget, som tyder på, at der er for høj luftfugtighed i rummet, og så er det vigtigt, at du sørger for at få luftet ud. Er der glasdækning i din forsikring, kan du melde skaden til dit forsikringsselskab, som efterfølgende vil betale for prisen på vinduer.

Forbedr energiforbruget ved at udskifte vinduer

Traditionelle termoruder, som består af almindeligt glas og luft i mellemrummet, er de seneste år blevet erstattet af energiruder. Det er en ruder, hvor det inderste glas har en belægning, som reflekterer varmen tilbage ind i rummet. Herudover er der en gasart, som isolerer bedre end luft, hvilket giver ruden en bedre isoleringsevne.

Du kan indhente en god pris på nye vinduer, hvis du ønsker et samlet tilbud på, hvad det vil koste at skifte alle vinduerne i din bolig på samme tid. Det er ofte en god idé, da du kan opnå en høj besparelse, hvis du fået udskiftet alle vinduer på samme tid. Samtidig vil det reducere din varmeregning, så du sparer penge i længden.

Herudover kan det være praktisk at overveje, om du samtidig kan få foretaget andre former for energioptimering af din bolig. Det kan i mange tilfælde være med til at højne vurderingsprisen, og derfor er det også en god idé, hvis du planlægger at sælge din bolig i den nærmeste fremtid.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!