Hvornår kan det betale sig at skifte de gamle vinduer ud med nye?

Vindue i bolig
Hvornår kan det betale sig at skifte de gamle vinduer ud med nye?
Henrik Andersen
-
07/11/2022
-

Energiforbedringer handler i mange tilfælde om at gøre hjemmet mere bæredygtigt. Der kan dog også være økonomiske fordele ved eksempelvis at udskifte dine vinduer. Derfor er det væsentligt at forstå, hvornår det kan betale sig at få udskiftet de gamle vinduer. Bliv klogere her.

Hvorfor overhovedet udskifte vinduerne?

Alle vinduer bliver med tiden så slidte, at den eneste mulighed er at udskifte dem. Dog er det ikke altid nødvendigt, og derfor kan det være en god idé at sætte dig ind i, hvornår vinduerne ikke kan holde længere. Det er nemlig en stor udgift at udskifte vinduerne, men nogle gange kan det betale sig at udskifte, selvom det ikke er nødvendigt.

Mange vælger at udskifte deres vinduer, selvom udskiftningen egentlig sagtens kunne være udsat – og det er der god grund til. Først og fremmest indebærer energioptimering af din bolig nye vinduer, hvilket betyder, at du kommer til at spare penge på varmeregningen, og du opnår derfor en økonomisk gevinst ved at udskifte dem.

Samtidig vil vinduerne fjerne gener fra træk i hjemmet. Det kan især være problematisk, hvis dit hus er placeret på et sted, hvor der er meget blæst. Du opnår desuden fordele i forhold til vedligeholde, da du sparer mange timer. De mest populære vinduer er fremstillet af træ samt en tynd aluminiumsliste, der beskytter mod vind og vejr.

Hvad kan jeg spare på at udskifte vinduerne?

Det er rart at kunne spare penge – og det bør derfor også være en motivationsfaktor, når du skal udskifte dine gamle vinduer. Det er svært at give et nøjagtigt bud på prisen på vinduer, da det afhænger af en lang række faktorer, som alle har indflydelse på, hvor meget det endelige beløb, du kan spare, kommer til at være.

Først og fremmest afhænger besparelsen af, hvilken stand dine nuværende vinduer er i. Der er eksempelvis stor forskel på, om du har étlags-vinduer eller termoglas i ruderne. Du skal dog ikke undervurdere, hvor meget du kan spare, hvis du skifter fra termoruder til energiglas, da ældre og billigere vinduer med termoruder, sagtens kan have en dårlig isoleringsevne.

Samtidig afhænger din specifikke besparelse af, hvilken opvarmningskilde du har i boligen. Du kan garanteret spare mange penge, hvis du eksempelvis har el-radiatorer eller lignende i din bolig, mens besparelsen bliver mindre, hvis du har fjernvarme. Det skyldes, at boligen bliver bedre til at holde på varmen.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!